Apartment. Finger Wharf

Woolloomooloo

This project is a refurbishment of a circa 2000 apartment within the 1915 Wolloomooloo Finger Wharf. The scope of works includes a general reconfiguration of the interior. To address the connection with the harbour, a more generous platform for living was designed within the constraints of Strata and Heritage requirements. The level change that was drawn into the apartment begins a language of a more intimate interior theme. The interiors strive for a level of ambiguity where a door can be a wall and vice versa. The second bedroom has been transformed from a dark media room to a bedroom with a view. The previously enclosed ensuite now opens to the main bedroom with a view from bath. The design relies on a high level of detail and craft in order to achieve the element of surprise and ambiguity.

Photograph: Chris Warnes


Photograph: Katherine Lu


Photograph: Katherine Lu

Photograph: Chris Warnes

Photograph: Katherine Lu


Photograph: Katherine Lu


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes


Photograph: Chris Warnes